30.01.2018

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στηρίζει τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις Ορχομενού

Είναι το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Στερεάς Βοιωτίας με μακρά ιστορία που στο πέρασμα των χρόνων άντεξε στα σημεία των καιρών – κάθε εποχής – και κάθε χρονιά σκορπίζει κέφι, θετική ενέργεια, χορό και ξεφάντωμα με τις παράλληλες εκδηλώσεις που το πλαισιώνουν και φυσικά με την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής της Αποκριάς στην οποία συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες.

Φυσικά ο λόγος γίνεται για το Καρναβάλι Ορχομενού το οποίο θα γίνει και φέτος και αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων.

Η αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, έκανε πράξη για άλλη μια φορά το μεγάλο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το Καρναβάλι Ορχομενού, και με πρωτοβουλίες της έχει δώσει λύσεις για την αρτιότερη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Ορχομενού και προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκά Υπερήφανου το φετινό καρναβάλι θα αφήσει εποχή.

Οι εκδηλώσεις

3ο MaskaRun Κυριακή 11/2

Το χορό των Καρναβαλικών εκδηλώσεων για το 2018 ανοίγει όπως έχει καθιερωθεί εδώ και τρία χρόνια, το MaskaRun το οποίο είναι ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου – περίπατος που καλύπτεις απόσταση 2,5χλμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ορχομενού σε.. καρναβαλικούς ρυθμούς. Η εκκίνηση για το 3o MaskaRun θα δοθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από την Κεντρική Πλατεία Ηρώων της πόλης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, όπως δωρεάν θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και μετάλλια προσφοράς του Δήμου Ορχομενού.

Πεμπτουσία του MaskaRun είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας ενώ συνδέεται άμεσα με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της πόλης του Ορχομενού, το φημισμένο Καρναβάλι Ορχομενού, την εκκίνηση στο οποίο δίνει το MaskaRun.

Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκα ματιών, καπέλα ή όποια  πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν.

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ορχομενό το 2016 και είναι μια έμπνευση του Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά. ( Λεπτομέρειες ΕΔΩ )

Νυχτερινή παρέλαση-Καλή Φωτιά Σάββατο 17/2

Το Σάββατο 17/2 θα πραγματοποιηθεί και φέτος η νυχτερινή παρέλαση αντιπροσωπευτικών αρμάτων τα οποία πλαισιώνουν ομάδες Καρναβαλιστών με διαδρομή στην κεντρική οδό του Ορχομενού, από την Πλατεία Αθάμα (Σκριπού) 19:00 και θα καταλήξει  στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων.

Στην κεντρική πλατεία θα ανάψει η «Καλή Φωτιά» όπου με τη συμμετοχή των καρναβαλιστών της νυχτερινής παρέλασης, κατοίκων και επισκεπτών θα στηθεί τρικούβερτο γλέντι από τις 20:00.

Μεγάλη Παρέλαση, Κυριακή 18/2

Το πολύχρωμο ποτάμι της μεγάλης παρέλασης θα ξεκινήσει την Κυριακή 18/2 στις 16:00 από τα «Πέτρινα». Άρματα και πεζοί καρναβαλιστές θα διασχίσουν την κεντρική οδό ενώ η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου με τον μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο πυροδότησης από το αεροπλανάκι.

Κούλουμα, Δευτέρα 19/2

Παραδοσιακά τα «κούλουμα» στον Ορχομενό γιορτάζονται στον λόφο «Δραγατσούλα» την Καθαρή Δευτέρα όπου γίνεται το πέταγμα των αητών και προσφέρονται φασολάδα, λαγάνα, νηστίσιμα και κρασί από πρωί.

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Ορχομενό δεν είναι μόνο αυτές αφού όλη η πόλη συμμετέχει με την διοργάνωση αυτοσχέδιων αποκριάτικων πάρτι, κυρίως στα διάφορα καταστήματα της πόλης αλλά και στα σπίτια των κατοίκων που φιλοξενούν επισκέπτες για τη μεγάλη γιορτή του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού, του μεγαλύτερου της Στερεάς Ελλάδας.

Έτσι, δεν θα θες αλλού, ΜΟΝΟ Καρναβάλι Ορχομενού, που αλλού…..

και όπως προαναφέραμε όλα αυτά με την υποστήριξη και την προσωπική φροντίδα της Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάνη, του Δημάρχου Ορχομενού και προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκά Υπερήφανου αλλά με την μοναδική Οργανωτική φροντίδα του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού.

 

© MaskaRun

Maskarun 2023

Made with ❤️by Quadraweb
crossmenu