MaskaRun

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στον Ορχομενό το 2016.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αυτή η εκδήλωση συνδέεται με τις καρναβαλικές δραστηριότητες ενώ το MaskaRun δίνει την εκκίνηση κάθε χρόνο των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Ορχομενού.

Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να φέρουν μια νότα Αποκριάς... Μπορούν να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκα ματιών, καπέλα ή ότι πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του εμπνευστή του MaskaRun Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά.

Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, η εξωστρέφεια, ο εθελοντισμός, η προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέσω όλων αυτών του τόπου μας.

Συνδέει τον αγώνα δρόμου - Run - με το γεγονός δηλαδή τις απόκριες - Maska - στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται (Καρναβάλι Ορχομενού).

Η ονομασία λοιπόν θα έπρεπε να περικλείει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε.

Έτσι γεννήθηκε το MskaRun.

 

Το MaskaRun  διεξάγεται λίγες ημέρες πριν την μεγάλη παρέλαση του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εκδηλώσεων που ακολουθούν όλο το διάστημα μέχρι την κορύφωση που γίνεται με την παρέλαση των αρμάτων.

Είναι ουσιαστικά ο προπομπός του Καρναβαλιού του Ορχομενού το οποίο γίνεται την Κυριακή της Αποκριάς.

Στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα-περίπατο απόστασης περίπου 2.200μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά του Δημοτικού από την Δ τάξη τα οποία συνοδεύονται και ενήλικες οι οποίοι έχουν προηγουμένως εξεταστεί από γιατρό και είναι υγιής.

Σε κάθε περίπτωση με την δήλωση συμμετοχής αποδέχονται ότι μετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν εξεταστεί από γιατρό.

Η απόσταση είναι περίπου 2.200μ. εντός της πόλης του Ορχομενού, ασφαλτοστρωμένη, ισόπεδη χωρίς δυσκολίες.

Η πορεία του MaskaRun διασχίζει τον κεντρικό δρόμο του Ορχομενού και ενώνει τις δύο μεγάλες συνοικίες της πόλης, τη Σκριπού και την Πετρομαγούλα και τερματίζει στην κεντρική πλατεία Ηρώου. 
Η απόσταση είναι 2.200μ ασφαλτοστρωμένη και
μπορούν να πάρουν μέρος  από παιδιά της 4ης Δημοτικού και πάνω.

Η διαδρομή  

Οι δρομείς παίρνουν εκκίνηση στις 11:00 στην πλατεία της Σκριπούς επί της οδού Μινύου με φορά προς την εκκλησία της Παναγίας. Στην πρώτη διασταύρωση στρίβουν δεξιά επί της οδού 28ης Οκτωβρίου (κεντρικός δρόμος πόλης).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ώρα προσέλευσης 10:00 για τη διαδικασία της εγγραφής και την παραλαβή υλικού.

Συνεχίζουν στον κεντρικό δρόμο, περνούν μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Δημαρχείο, δεξιά προς το Αστυνομικό Τμήμα, περνούν μπροστά από τον Άγιο Λουκά, συνεχίζουν στον κεντρικό δρόμο και  στρίβουν αριστερά στην οδό Κυρ. Μαυρομιχάλη (απέναντι από βενζινάδικο Παπαλαμπρόπουλου), συνεχίζουν στην οδό Κυρ. Μαυρομιχάλη ως το δημοτικό πάρκινγκ και καταλήγουν στην Κεντρική Πλατεία (Πλατεία Ηρώου). (βλ. απόσπασμα χάρτη)

 

Τον αγώνα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού σε συνεργασία με την ιστοσελίδα asopichos.gr.

Επίσης σύμμαχοι-συνεργάτες στη διοργάνωση είναι ο Δήμος Ορχομενού και άλλοι μαζικοί φορείς και Σύλλογοι της πόλης. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στόχος των διοργανωτών είναι να καλύπτονται οι παροχές προς τους συμμετέχοντες από προσφορές προς την διοργάνωση.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται μπλουζάκια, μετάλλια, μάσκα ματιών, νερά και αναψυκτικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ Για τα μπλουζάκια και τα μετάλλια τηρείται σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού που έχουν στην διάθεσή τους οι διοργανωτές. 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα παρέχεται αναμνηστικό μετάλλιο, αναμνηστικό μπλουζάκι, νερά, αναψυκτικά, μπάρες δημητριακών, φρούτα κ.α.

Το MaskaRun έρχεται να καλύψει το κενό της μαζικής άθλησης, της συμμετοχής και της αλλαγής του τρόπου ζωής.

Επιχειρεί να δώσει διέξοδο και με άλλες δράσεις μελλοντικά που θα ενταχθούν στο πλαίσιο συνεργασίας της ιστοσελίδας asopichos.gr και μαζικών φορέων.

Από τους βασικούς στόχους της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή και η τόνωση της προσφοράς μέσω της εθελοντικής προσφοράς..

Οι διαχρονικές αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο και σε δράσεις προς την κοινωνία είναι από τους πυλώνες αυτής της διοργάνωσης.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι για την πραγματοποίηση του MaskaRun προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας τους.  

Back to top