MaskaRun

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ορχομενό το 2016.

Αυτό που έχει σημασία είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Αυτή η εκδήλωση συνδέεται με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της πόλης του Ορχομενού, το φημισμένο Καρναβάλι Ορχομενού, την εκκίνηση στις οποίες δίνει το MaskaRun

Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκα ματιών, καπέλα ή ότι πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του εμπνευστή του MaskaRun Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά.

Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, η εξωστρέφεια, ο εθελοντισμός, η προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέσω όλων αυτών η προβοή του τόπου μας.

Συνδέει τον αγώνα δρόμου – Run με το γεγονός, δηλαδή τις απόκριες – Maska  στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται (Καρναβάλι Ορχομενού).

Η ονομασία λοιπόν θα έπρεπε να περικλείει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε.

Έτσι γεννήθηκε το MskaRun.

Το MaskaRun  διεξάγεται λίγες ημέρες πριν την μεγάλη παρέλαση του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εκδηλώσεων που ακολουθούν όλο το διάστημα μέχρι την κορύφωση που γίνεται με την παρέλαση των αρμάτων.

Είναι ουσιαστικά ο προπομπός του Καρναβαλιού του Ορχομενού το οποίο γίνεται την Κυριακή της Αποκριάς.

Στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα-περίπατο απόστασης 2.500μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά του Δημοτικού από την Δ τάξη τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως, και ενήλικες.  Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει προηγουμένως να έχουν  εξεταστεί από γιατρό και να είναι υγιής.

Σε κάθε περίπτωση με την δήλωση συμμετοχής αποδέχονται ότι μετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν εξεταστεί από γιατρό.

3ο MaskaRUN 2018

Ορχομενός Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού με συνδιοργανωτές , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Δήμο Ορχομενού διοργανώνουν το 3ο MaskaRun Ορχομενού 2018 με την συνεργασία, της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», της Μοτολέσχης Ορχομενού, της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, «Οιππότες του θεάτρου» Ορχομενού, του Συλλόγου Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού και της ιστοσελίδας www.asopichos.grwww.MaskaRun.gr

Το 3ο MaskaRUN 2018 είναι μια διαδρομή 2,5χλμ. στην οποία οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας μπορούν να βαδίσουν ή να τρέξουν ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να  συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδρομή.

Ημερομηνία: 11 Φεβρουαρίου 2018

Απόσταση: 2.5χλμ. ισόπεδη ασφαλτοστρωμένη διαδρομή

Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Ηρώων (Κεντρική πλατεία) Ορχομενού

Ώρα εκκίνησης: 11:30 πμ

Διαδρομή: Κεντρική πλατεία, Πεσόντων Μαχητών, Ματρώζου, 28ης Οκτωβρίου, 10ης Σεπτεμβρίου, Βυζαντίου, Γυμναστηρίου, Πεσόντων Μαχητών, Ησιόδου, Δημοτικό Πάρκινγκ, Μαυρομματαίων, 28ης Οκτωβρίου, Πεσόντων Μαχητών τερματισμός Κεντρική Πλατεία. (Χάρτης διαδρομής στο τέλος).

Σήμανση Η διαδρομή έχει σημανθεί στη δεξιά πλευρά με βέλη κίτρινου χρώματος ενώ θα προπορεύεται μοτοσυκλέτα στη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δρομείς

Έπαθλα Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλοι οι πολίτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και με την υποχρέωση να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Δηλώσεις Συμμετοχής Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.MaskaRun.gr  συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018.  Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητο κριτήριο για την παραλαβή της αναμνηστικής μπλούζας και σύμφωνα με το μέγεθος που θα δηλώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

ΠΡΟΣΟΧΗ Το αναμνηστικό μπλουζάκι, όπως και τα μετάλλια στον τερματισμό, παρέχεται  ΔΩΡΕΑΝ και ως εκ τούτου υπάρχει περιορισμένος αριθμός τόσο στο σύνολο όσο και στα μεγέθη μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

Με την ολοκλήρωση του αριθμού των διαθέσιμων (πάντα με σειρά προτεραιότητας) είναι αυτονόητο ότι ΔΕΝ θα δοθούν μπλουζάκια ή μετάλλια.

Παραλαβή υλικού  Η παράδοση του υλικού θα γίνεται στο Κέντρο Εγγραφών που βρίσκεται στο Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 από 10:00 – 21:00 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου  08:00 – 10:00.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Υλικό από το «Κέντρο Εγγραφών» θα παραλαμβάνουν όσοι έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση που δεν εξαντληθεί το υλικό από τις ηλεκτρονικές εγγραφές και πάλι με σειρά προτεραιότητας οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να παραλάβουν το αναμνηστικό μπλουζάκι στο κέντρο εγγραφών τις ώρες και τις ημέρες που αναφέρονται πιο πάνω.

Σε περίπτωση διαθέσιμου υλικού θα εκδοθεί ανακοίνωση η οποία θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του MaskaRun καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά του Αγώνα  Είναι μια πολύχρωμη γιορτή-περίπατος στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι πολίτες.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητές είναι όλοι όσοι θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης.

Το MaskaRun συνδέεται και αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Ορχομενού, η μεγάλη παρέλαση του οποίου θα γίνει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018.

Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορέσουν αποκριάτικες στολές, να μακιγιαριστούν, να φορέσουν μάσκα ματιών, καπέλο ή όποα άλλη καρναβαλική έμπνευση έχουν.

Υποστήριξη Οι διοργανωτές θα προσφέρουν στον τερματισμό νερά, αναψυκτικά, φρούτα και άλλα.

Χάρτης Διαδρομής

Η πορεία του MaskaRun διασχίζει τον κεντρικό δρόμο του Ορχομενού και ενώνει τις δύο μεγάλες συνοικίες της πόλης, τη Σκριπού και την Πετρομαγούλα.

Η εκκίνηση και ο Τερματισμός είναι στο ίδιο σημείο στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων Ορχομενού.

Η διαδρομή  

Κεντρική πλατεία, Πεσόντων Μαχητών, Ματρώζου, 28ης Οκτωβρίου, 10ης Σεπτεμβρίου, Βυζαντίου, Γυμναστηρίου, Πεσόντων Μαχητών, Ησιόδου, Δημοτικό Πάρκινγκ, Μαυρομματαίων, 28ης Οκτωβρίου, Πεσόντων Μαχητών τερματισμός Κεντρική Πλατεία.

Σήμανση Η διαδρομή έχει σημανθεί στη δεξιά πλευρά με βέλη κίτρινου χρώματος ενώ θα προπορεύεται μοτοσυκλέτα στη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δρομείς

 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 200 characters

Ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού με συνδιοργανωτές , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Δήμο Ορχομενού διοργανώνουν το 3ο MaskaRun Ορχομενού 2018 με την συνεργασία, της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», της Μοτολέσχης Ορχομενού, της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, «Οιππότες του θεάτρου» Ορχομενού, του Συλλόγου Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού και της ιστοσελίδας www.asopichos.grwww.MaskaRun.gr

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στόχος των διοργανωτών είναι να καλύπτονται οι παροχές προς τους συμμετέχοντες από προσφορές προς την διοργάνωση.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

10:00-21:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές

Δημαρχείο  (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

08:00-10:30 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές

Δημαρχείο  (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

09:30-10:30 Μακιγιάζ συμμετεχόντων από ομάδες της διοργάνωσης

10:45-11:00 Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ευθύνης τους

11:00-11:15 Προθέρμανση

11:15-11:25 Χαιρετισμοί

11:25 Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση

11:30 Εκκίνηση

Έως 12:15 τερματισμοί και παράλληλα όλοι χορεύουν στην πλατεία σε Καρναβαλικούς (και όχι μόνο) ρυθμούς.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται μπλουζάκια, μετάλλια, φρούτα, νερά,  αναψυκτικά και άλλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ Για τα μπλουζάκια και τα μετάλλια τηρείται σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού που έχουν στην διάθεσή τους οι διοργανωτές. 

Το MaskaRun έρχεται να καλύψει το κενό της μαζικής άθλησης, της συμμετοχής και της αλλαγής του τρόπου ζωής.

Επιχειρεί να δώσει διέξοδο και με άλλες δράσεις μελλοντικά που θα ενταχθούν στο πλαίσιο συνεργασίας της ιστοσελίδας asopichos.gr και μαζικών φορέων.

Από τους βασικούς στόχους της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή και η τόνωση της προσφοράς μέσω της εθελοντικής προσφοράς..

Οι διαχρονικές αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο και σε δράσεις προς την κοινωνία είναι από τους πυλώνες αυτής της διοργάνωσης.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι για την πραγματοποίηση του MaskaRun προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της εκδήλωσης και την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας τους.  

Back to top