MaskaRun

Τι είναι το MaskaRun; 

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Ορχομενό το 2016. Έκτοτε και άλλες πόλεις διοργανώνουν αυτόν τον αγώνα στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων ενώ ο Ορχομενός κρατά την πρωτιά σε αυτή την πρωτοπορία.

ΣΤΟΧΟΣ είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της εκάστοτε διοργανώτριας πόλης. Στον Ορχομενό με το φημισμένο «Καρναβάλι Ορχομενού», την εκκίνηση στο οποίο δίνει το MaskaRun

Στο καρναβαλικό ΚΛΙΜΑ οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να μακιγιαριστούν, να φορούν αποκριάτικες στολές, μάσκες, καπέλα ή ότι πρωτότυπη μεταμφίεση μπορούν να σκεφτούν.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του εμπνευστή του MaskaRun Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά.

Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, η εξωστρέφεια, ο εθελοντισμός, η προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέσω όλων αυτών η προβολή του τόπου μας.

Γιατί MaskaRun;

Συνδέει τον αγώνα δρόμου – Run  με το γεγονός, δηλαδή τις απόκριες – Maska  στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται (Καρναβάλι Ορχομενού). Η ονομασία λοιπόν θα έπρεπε να περικλείει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε.

Έτσι γεννήθηκε το MskaRun.

Πότε γίνεται;

Το MaskaRun  διεξάγεται λίγες ημέρες πριν την Καθαρή Δευτέρα. Σε τόπους όπου  διεξάγεται και παρέλαση αρμάτων, όπως στον Ορχομενό, σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που ακολουθούν μέχρι την κορύφωση που γίνεται με την παρέλαση των αρμάτων. Είναι ουσιαστικά ο προπομπός του Καρναβαλιού του Ορχομενού το οποίο γίνεται την Κυριακή της Αποκριάς.

Ποιοι μετέχουν;

Στον πρωτότυπο αυτόν αγώνα-περίπατο απόστασης 2.500μ. μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά του Δημοτικού από την Δ τάξη τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως, και ενήλικες.  Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει προηγουμένως να έχουν  εξεταστεί από γιατρό και να είναι υγιής.

Σε κάθε περίπτωση με την δήλωση συμμετοχής αποδέχονται ότι μετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν εξεταστεί από γιατρό.

Προοπτική

Το MaskaRun έρχεται να καλύψει το κενό της μαζικής άθλησης, της συμμετοχής και της αλλαγής τρόπου ζωής.

Επιχειρεί να δώσει διέξοδο μαζί με άλλες δράσεις, περίπατοι “στα χνάρια των Μινυών”, οι οποίες είναι ενταγμένες στο πλαίσιο συνεργασίας της ιστοσελίδας www.asopichos.gr,  μαζικών φορέων και Συλλόγων

Εθελοντισμός

Βασικός στόχος είναι η συμμετοχή και η εθελοντική προσφορά σε μαζικές κοινωνικές δράσεις.

Ολοι οι συνεργαζόμενοι για την πραγματοποίηση του MaskaRun προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με κοινό στόχο την επιτυχία των εκδηλώσεων και την προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας τους

Προκήρυξη

4ο MaskaRUN 2019

Ορχομενός Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Ο Πολιτιστικός και Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού με συνδιοργανωτές , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Δήμο Ορχομενού διοργανώνουν το 4ο MaskaRun Ορχομενού 2019 με την συνεργασία, της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», της Μοτολέσχης Ορχομενού, της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, “Οιππότες του θεάτρου” Ορχομενού, του Συλλόγου Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού και των ιστοσελίδων www.asopichos.grwww.MaskaRun.gr

Το 4ο MaskaRUN 2019 είναι περίπατος-αγώνας δρόμου  σε διαδρομή 2,5χλμ. στην οποία οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας μπορούν να βαδίσουν ή να τρέξουν ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να  συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδρομή.

Ημερομηνία: 3 Μαρτίου 2019

Απόσταση: 2.5χλμ. ισόπεδη ασφαλτοστρωμένη διαδρομή

Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Ηρώων (Κεντρική πλατεία) Ορχομενού

Ώρα εκκίνησης: 11:30 πμ

Διαδρομή: Κεντρική πλατεία, Πεσόντων Μαχητών, Ματρώζου, 28ης Οκτωβρίου, 10ης Σεπτεμβρίου, Βυζαντίου, Γυμναστηρίου, Πεσόντων Μαχητών, Ησιόδου, Δημοτικό Πάρκινγκ, Μαυρομματαίων, 28ης Οκτωβρίου, Πεσόντων Μαχητών τερματισμός Κεντρική Πλατεία. (Χάρτης διαδρομής στο τέλος).

Σήμανση Η διαδρομή έχει σημανθεί στη δεξιά πλευρά με βέλη κίτρινου χρώματος ενώ θα προπορεύεται μοτοσυκλέτα στη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δρομείς

Έπαθλα Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλοι οι πολίτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και με την υποχρέωση να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Δηλώσεις Συμμετοχής Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.MaskaRun.gr  συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.  Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητο κριτήριο για την παραλαβή της αναμνηστικής μπλούζας και σύμφωνα με το μέγεθος που θα δηλώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

ΠΡΟΣΟΧΗ Οι διοργανωτές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστούν και να διανεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες και φέτος μπλούζες και μετάλλια. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ   

Το αναμνηστικό μπλουζάκι, όπως και τα μετάλλια στον τερματισμό, παρέχεται  ΔΩΡΕΑΝ και ως εκ τούτου υπάρχει περιορισμένος αριθμός τόσο στο σύνολο όσο και στα μεγέθη μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.

Με την ολοκλήρωση του αριθμού των διαθέσιμων και πάντα με σειρά προτεραιότητας είναι αυτονόητο ότι ΔΕΝ θα δοθούν μπλουζάκια ή μετάλλια.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Υλικό από το «Κέντρο Εγγραφών» θα παραλαμβάνουν όσοι έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση που δεν εξαντληθεί το υλικό από τις ηλεκτρονικές εγγραφές και πάλι με σειρά προτεραιότητας και ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το αναμνηστικό μπλουζάκι στο κέντρο εγγραφών τις ώρες και τις ημέρες που αναφέρονται πιο πάνω.

Σε περίπτωση διαθέσιμου υλικού θα εκδοθεί ανακοίνωση η οποία θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του MaskaRun καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παραλαβή υλικού  Η παράδοση του υλικού θα γίνεται στο Κέντρο Εγγραφών που βρίσκεται στο Δημαρχείο Ορχομενού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο) το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 από 17:00 – 21:00 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου  09:00 – 10:00.

Χαρακτηριστικά του Αγώνα  Είναι μια πολύχρωμη γιορτή-περίπατος στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι πολίτες.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας.

Στο MaskaRun Ορχομενού Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Νικητές είναι όλοι όσοι θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης.

Το MaskaRun συνδέεται και αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Ορχομενού, η μεγάλη παρέλαση του οποίου θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019.

Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορέσουν αποκριάτικες στολές, να μακιγιαριστούν, να φορέσουν μάσκα ματιών, καπέλο ή όποια άλλη καρναβαλική έμπνευση έχουν.

Υποστήριξη Οι διοργανωτές θα προσφέρουν στον τερματισμό νερά, αναψυκτικά, φρούτα και άλλα.

Χάρτης Διαδρομής

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

17:00-21:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές

Δημαρχείο  (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

09:00-10:00 Διανομή Υλικού – Πληροφορίες – Εγγραφές

Δημαρχείο  (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

10:00-11:00 Μακιγιάζ συμμετεχόντων από ομάδες της         διοργάνωσης

10:45-11:00 Τοποθέτηση εθελοντών στα σημεία ευθύνης τους

11:00-11:15 Προθέρμανση

11:15-11:25 Χαιρετισμοί

11:25 Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση

11:30 Εκκίνηση

Έως 12:15 τερματισμοί και παράλληλα όλοι χορεύουν στην πλατεία σε Καρναβαλικούς (και όχι μόνο) ρυθμούς.

Back to top