01.03.2022

Η Μάσκα… Run διαδρομή

Η διαδρομή του MaskaRun βοηθά στην προβολή του τόπου και της ιστορίας του, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να περάσουν από κομβικά και ιστορικά σημεία της πόλης.

Το 6ο MaskaRun 2022 είναι αγώνας δρόμου- περίπατος σε διαδρομή 3χλμ. στην οποία οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να  συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδρομή.

Ημερομηνία: Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Απόσταση: 3χλμ ισόπεδη ασφαλτοστρωμένη διαδρομή αποτελούμενη από 2 τμήματα 1.500μ

Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Ηρώων (Κεντρική πλατεία) Ορχομενού

Ώρα εκκίνησης: 11:30 πμ

Διαδρομή: Η διαδρομή του MaskaRun αποτελείται από δύο τμήματα ίσων αποστάσεων – 1.500μ – για τους συνοδευόμενους ανήλικους ή ενήλικες που δεν μπορούν να διανύσουν ολόκληρη τη διαδρομή των 3χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ Κεντρική πλατεία, Πεσόντων Μαχητών, Γυμναστηρίου, Βυζαντίου 10ης Σεπτεμβρίου (αριστερά προς Αρχαιολογικό Πάρκο), Μινύα (πλατεία Αγ Σώζοντος, αναστροφή «Φαρούκ»),  28ης Οκτωβρίου, Ησιόδου (προς Δημοτικό Πάρκινγκ), Μαυρομιχάλη, Σόλωνος, Σωκράτους (έως «κόμβος»), 28ης Οκτωβρίου (προς Ευαγγελιστή Λουκά), Κεντρική Πλατεία ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Η διαδρομή είναι έτσι σχεδιασμένη, 3χλμ εντός του οικιστικού ιστού της πόλης, ώστε να δώσει πνοή στις γειτονιές της πόλης, να ενθαρρύνουν τους δρομείς με το χειροκρότημά τους οι κάτοικοι που δεν μπορούν να συμμετάσχουν αλλά και να αναδείξει την πόλη πιο “βαθιά” και όχι μόνο την βιτρίνα.

Επίσης η διαδρομή βοηθά στην προβολή του τόπου και της ιστορίας του, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να περάσουν από κομβικά και ιστορικά σημεία της πόλης.

Πρώτο και καλύτερο το αρχαιολογικό πάρκο που είναι σχεδόν έτοιμο και αποτελείται από την τριλογία του Θολωτού τάφου του Μινύα, το αρχαίο θέατρο και την Βυζαντινή εκκλησιά μας, θαυματουργή και προστάτιδα του Ορχομενού, την Παναγιά της Σκριπούς.

Τα βήματα των δρομέων περνούν στη σκιά της Ακρόπολης, στους πρόποδες του Υφάντειου λόφου,  στις παρυφές των πηγών των Τριών Χαρίτων και την Ακιδαλία πηγή, το κόσμημα πέτρινο σχολειό μας δωρεάς Ανδρέα Συγγρού, που φέτος συμπληρώνει 125 χρόνια από την ίδρυσή του, ενώ οι δρομείς καθώς διασχίζουν τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης περνούν από τις τρεις μεγάλες πλατείες της αντικρύζοντας σύγχρονα και παλιότερα κτίσματα που δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην ιστορική και φιλόξενη πόλη του Ορχομενού.

Και μια λεπτομέρεια. Πολλοί φίλοι του MaskaRun επισημαίνουν ότι η αποτύπωση, το σχέδιο της διαδρομής στον χάρτη, μοιάζει με μάσκα που “κλείνει” μάτι. Σύμπτωση;

© MaskaRun

Maskarun 2024

Made with ❤️by Quadraweb
crossmenu