07.02.2018

3ο MaskaRun Το μετάλλιο

Ετοιμο είναι το αντικείμενο του… πάθους για κάθε συμμετέχοντα σε αγώνα. Το μετάλλιο για το 3ο MaskaRun του Ορχομενού είναι έτοιμο και περιμένει στον τερματισμό όλους τους συμμετέχοντες.

Στο MaskaRun δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Οσοι θα μπουν στην αφετηρία είναι νικητές.

Με την ευκαιρία της αναφοράς στο μετάλλιο ας δούμε κάποια ιστορικά για τα μετάλλια στους αγώνες.

Στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, τα μετάλλια των νικητών ήταν αργυρά και για τους δεύτερους χάλκινα . Μόνο για τους δύο πρώτους. Δεν ανακηρύχτηκε τρίτος νικητής, αυτό έγινε από την επόμενη Ολυμπιάδα και είχε ως συνέπεια να μνημονεύονται και οι τρίτοι της πρώτης Ολυμπιάδας στα επίσημα αποτελέσματα.

Από τους ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το 1900 και μετά, τα μετάλλια είναι χρυσά για τον νικητή, αργυρά για τον δεύτερο, χάλκινο για τον τρίτο.

Στο 3ο Maskaun δεν θα έχουμε τέτοιου είδους ζητήματα. ΟΛΟΙ είναι νικητές και ΟΛΟΙ θα πάρουν το ίδιο μετάλλιο. ΟΛΟΙ ΧΡΥΣΟ  

Τρίτοι οι…ευτυχείς

Το 1995, πραγματοποιήθηκε μελέτη από τους κοινωνικούς ψυχολόγους Victoria Medvec, Scott Madey και Thomas Gilovich στα αποτελέσματα της εξωπραγματικής σκέψης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η μελέτη έδειξε ότι οι αθλητές που κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο ήταν σημαντικά πιο ευχαριστημένοι από τη νίκη τους από εκείνους τους αθλητές που κέρδισαν το αργυρό μετάλλιο.

Οι κάτοχοι αργυρού μεταλλίου ήταν απογοητευμένοι επειδή είχαν χάσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ οι κάτοχοι χάλκινων μεταλλίων ήταν απλά ευτυχείς να έχουν λάβει οποιεσδήποτε τιμές αντί μιας τέταρτης!

Στο 3ο Maskaun δεν θα έχουμε τέτοιου είδους ζητήματα. ΟΛΟΙ είναι νικητές και ΟΛΟΙ θα πάρουν το ίδιο μετάλλιο. ΟΛΟΙ ΧΡΥΣΟ   

Το μετάλλιο είναι προσφορά του Δήμου Ορχομενού ενώ ο σχεδιασμός έγινε από την ομάδα του www.MaskaRun.gr

 

 

© MaskaRun

Maskarun 2024

Made with ❤️by Quadraweb
crossmenu