12.02.2018

3ο MaskaRun Ορχομενού. Κάθε χρόνο και καλύτερα, κάθε χρόνο και περισσότεροι ΦΩΤΟ

Χρώμα, χαρούμενα πρόσωπα, γιορτινή ατμόσφαιρα, θετική διάθεση, μουσική, χορός, και πολίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή με την ευκαιρία που τους έδωσε το 3ο MaskaRun Ορχομενού.

Φωτογραφίες Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Στην ιστορία πέρασε το 3ο, Ραντεβού στο 4ο MaskaRun 2019

Μια διαφορετική εικόνα έδωσαν οι δρομείς το μεσημέρι της Κυριακής στον Ορχομενό οι οποίοι κινήθηκαν σε Καρναβαλικούς ρυθμούς με τις αντίστοιχες ευφάνταστες αμφιέσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Ορχομενού την έναρξη των οποίων έδωσε το 3o MaskaRun.
Πολίτες κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν στους δρόμους του ιστορικού Ορχομενού δηλώνοντας τη θέλησή τους για συμμετοχή σε κάτι διαφορετικό όπως είναι το MaskaRun το οποίο ξεκίνησε το 2016 από τον Ορχομενό.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:30 Κεντρική Πλατεία και η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού Σπύρος Τσάκος, ήταν στην πρώτη γραμμή της αφετηρίας δίνοντας την εκκίνηση.
Μαζί τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Περγαντάς, ο αντιδήμαρχος Ορχομενού Γιάννης Νταβαλούμης, η αντιδήμαρχος Ορχομενού Κική Καραβαγγέλη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το 3ο MaskaRun ενώ αρκετοί από αυτούς έτρεξαν την διαδρομή.

Το κέντρο εγγραφών
Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν αλλαγές στην οργανωτική δομή του αγώνα, σύμφωνα με τις οποίες η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στην Κεντρική πλατεία, οργανώθηκε κέντρο εγγραφών, διανομής υλικού και πληροφόρησης και έγινε αλλαγή της διαδρομής των 2,5χλμ. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες αυτές οι αλλαγές βελτίωσαντη οργάνωση.

Το Σάββατο, παραμονή του 3ου MaskaRun, από το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού του Δήμου Ορχομενού εθελόντριες και εθελοντές διαφόρων Συλλόγων της πόλης συμμετείχαν στη διανομή του υλικού προς τους εγγεγραμένους, φροντισμένο σε τσάντες οι οποίες περιείχαν το αναμνηστικό μπλουζάκι και φυλλάδιο πληροφοριών.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού μόνο οι δηλωθέντες στη σειρά προτεραιότητας για την προμήθεια της δωρεάν μπλούζας της διοργάνωσης  ξεπέρασαν τους 380!!! Αν σε αυτούς προσθέσουμε εκείνους που δεν δήλωσαν την πρόθεσή τους να παραλάβουν μπλουζάκι οι συμμετοχές κατέγραψαν ρεκόρ συμμετοχής …
Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είχε μια απίστευτη κινητικότητα ως λειτουργία, για πρώτη φορά, Κέντρου Εγγραφών αφού πέρασαν και παρέλαβαν τις τσάντες τους το μεγαλύτερο ποσοστό των εγγεγραμμένων!
Το κέντρο Εγγραφών λειτούργησε επίσης και το πρωί της Κυρακής από τις 08:00 μέχρι τις 10:45 για τη διανομή υλικού στους συμμετέχοντες που κατέφθασαν αυθημερόν στον Ορχομενού από άλλα μέρη.

Στην Κεντρική Πλατεία
Η καρδιά του 3ου MaskaRun ήταν στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων από την οποία έγινε η έκκινηση αλλά και ο τερματισμός των δρομέων όπου τους περίμεναν τα μετάλλιά τους και τα άλλα υποστηρικτικά. Στην πλατεία συμμετέχοντες αλλά και θεατές είχαν την ευκαιρία να χορέψουν σε Καρναβαλικούς ρυθμούς δίνοντας το στίγμα του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού και το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες μέχρι την κορύφωση της μεγάλης παρέλασης την επόμενη Κυριακή.

Οι συντελεστές
Για το φετινό MaskaRun εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμα. τον Δήμαρχο ο Ορχομενού και πρόεδρο της ΠΕΔ Λουκά Υπερήφανο και τα μέλη του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού, πρόσφεραν και στήριξαν την διοργάνωση προμηθεύοντας διάφορα είδη:
Η DOLE HELLAS μπανάνες, η ΑΓΝΗ αναψυκτικά, η COPYCARE Θοδωρής Ζησιμόπουλος εκτύπωση εντύπων, ο CITY FM 92 Πάνος Καρβούνης που δημιούργησε τα ηχητικά σποτ, η Αθλητική Ένωση Ορχομενού αναψυκτικά, η EFH STUDIO την προθέρμανση των συμμετεχόντων, ο Γιάννης Πάνου για την δημιουργία του διαφημιστικού εντύπου για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και οι ιστοσελίδες Asopichos και MaskaRun.
Χορηγοί επικοινωνίας ΕΡΑΣΠΟΡ, Sirios fm 95,8, City fm 92, Ράδιο Καρπενήσι 97,5, orchomenos-press, Ορχομενός Ενημέρωση, gazzetta.gr, runningnews.gr, tanea.gr, athleticsmagazine.gr, runnermagazine.gr, gatherpoint.gr, runnermagazine.gr, asopichos.gr, maskarun.gr.

Οι διοργανωτές αισθάνονται επίσης την ανάγκη να εκφράσουν ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ αλλά και για την πολύτιμη συνεργασία στα μέλη του Παραδοσιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ορχομενού, στο προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Ορχομενού και στα μέλη της ΜΟΤΟλέσχης Ορχομενού. Στον Αντιπερειφερειάρχη Γιάννη Περγαντά που πρόσφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες. Στους Αντιδημάρχους Κική Καραβαγγέλη και Γιάννη Νταβαλούμη, στον πρόεδρο της ΔΚ Ορχομενού Βασίλη Τάγκαλη καθώς και στο προσωπικό του Δήμου. Επίσης στα μέλη των Συλλόγων: Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού «Νεφέλη», της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Συλλόγου «Καλλιτεχνική Πορεία», του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού, «Οιππότες του θεάτρου» Ορχομενού, του Συλλόγου Άσκηση-Ψυχαγωγία-Υγεία Ορχομενού, Μινύες και της ιστοσελίδας www.asopichos.gr – www.MaskaRun.gr.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για μεγάλωμα

 

crossmenu