28.01.2017

Μaska Run: Ο πιο ξεχωριστός αγώνας δρόμου!

Ειδικό αφιέρωμα στο 2ο MaskaRun Ορχομενού έχει το Gazzetta Weekend Journal με τίτλο "Μaska Run: Ο πιο ξεχωριστός αγώνας δρόμου!" και το μεγαλύτερο portal της χώρας προτείνει στους αναγνώστες του "έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου που γίνεται κοντά στην Αθήνα, στον Ορχομενό στις 12 Φεβρουαρίου!"

Διαβάστε το αφιέρωμα

 Καθιερώθηκε ως θεσμός με την πρώτη διοργάνωση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και τώρα έρχεται ο δεύτερος αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου. To MaskaRun, είναι ένας πρωτότυπος αγώνας ο οποίος διοργανώνεται πολύ κοντά στην Αθήνα, στον Ορχομενό και πήρε σάρκα και οστά από μια ιδέα για την διεξαγωγή αγώνα δρόμου-περιπάτου, με στόχο την τόνωση και την προβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Την ιδέα συνέλαβε, επεξεργάστηκε και πρότεινε ο δημοσιογράφος πάμπης Ζαννιάς την οποία αγκάλιασε και υλοποιεί ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Σύλλογος Ορχομενού. Συνεργάτες στην διοργάνωσης είναι ο Δήμος Ορχομενού, η Μοτολέσχη Ορχομενού και η ιστοσελίδα www.asopichos.gr

Στις 12 Φεβρουαρίου λοιπόν ο Ορχομενός είναι έτοιμος να υποδεχτεί και πάλι τους συμμετέχοντες που θα πάρουν εκκίνηση για τα 2.200μ. στις 11:00 το πρωί από την Πλατεία Σκριπούς (Αγίου Σώστη), θα διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία (Ηρώου) όπου θα τους περιμένουν εκπλήξεις, χορός και πλήθος κόσμου να γιορτάσουν μαζί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι διοργανωτές εξασφάλισαν με την συμπαράσταση των χορηγών να μοιράσουν δωρεάν μπλουζάκια, μετάλλια και βέβαια, το απαραίτητο αξεσουάρ από μια μάσκα ματιών για όλους. Επειδή αναμένεται μεγάλη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση τη δήλωση συμμετοχής ,για την παραλαβή των δώρων και βέβαια μέχρι εξαντλήσεως τους.

Τι είναι το MaskaRun;

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή, δρόμος-περίπατος στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι. Ένας πρωτότυπος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στον Ορχομενό το 2016. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός, η χαρά της άσκησης, της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
Αυτή η διασκέδαση συνδέεται με τις καρναβαλικές δραστηριότητες ενώ το MaskaRun αποτελεί προπομπό των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Ορχομενού. Στο κλίμα αυτό οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται από τους διοργανωτές να φέρουν μια… νότα Αποκριάς πάνω τους. Μπορούν να φορούν αποκριάτικες στολές, να μακιγιαριστούν, να φορούν μάσκα ματιών ή ένα καπέλο.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του εμπνευστή του MaskaRun Ορχομένιου δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά: Η τόνωση της τοπικής κοινωνίας, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις, η εξωστρέφεια, ο εθελοντισμός, η προβολή των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και μέσω όλων αυτών του τόπου μας.

Γιατί MaskaRun;

Συνδέει τον αγώνα δρόμου Run με το γεγονός, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται, απόκριες καρναβάλι Maska. Η ονομασία λοιπόν θα έπρεπε να περικλείει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το σκοπό τον οποίο δημιουργήθηκε. Έτσι γεννήθηκε το MaskaRun.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο στην επίσημη ιστοσελίδα www.maskarun.gr την οποία σχεδίασε η quadraweb και έκανε προσφορά στην εκδήλωση.

Όσοι θέλουν να πάρουν μέρους θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα www.maskarun.gr στο μενού επικοινωνία  ή στο email themaskarun@gmail.com ή στο τηλ 6970833376 (κα Εφη) και στο email info@ppso.gr.

 
© MaskaRun

Maskarun 2023

Made with ❤️by Quadraweb
crossmenu