19.01.2017

Καρναβαλικές πρωτοπορίες

ΜασκαΡαν-Καρναβαλι

Δεν υπάρχει τόπος της Ελλάδας την εποχή της αποκριάς που να μην έχει και μια αποκριάτικη εκδήλωση.

Γλέντι, μασκαρέματα, ξεφάντωμα από τις αρχαιότερες Διονυσιακές γιορτές με άφθονη κατανάλωση κρασιού και φυσικά στο επίκεντρο πάντα η σάτιρα.

Η Στερεά Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τον κανόνα.


Στις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και σε αρκετέςπαρέλαση καρναβαλικών αρμάτων.

Τα τελευταία κυρίως χρόνια δεσπόζουσα θέση στη Στερεά Ελλάδα έχει το ΚαρναβάλιΟρχομενού.ΜασκαΡαν-Καρναβαλι

Με την ποιότητα των αρμάτων, τηνπολυχρωμία, την έμπνευση στη θεματολογία και την σατιρική προσέγγιση βρίσκεται στην πρωτοπορία.

Δεν είναι τυχαία το κορυφαίο Καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας.

Αντλεί ιστορικά στοιχεία χρόνων από της Διονυσιακές γιορτές και τα Χαριτήσεια που οργάνωναν οι αρχαίοι πρόγονοι, οι Μινύες.

Αυτό μεταλαμπαδεύτηκε από γενιά σε γενιά, σε κάθε εποχή και εμφανιζόταν μέσα από διάφορες εκδηλώσεις.

Βρήκε πρόσφορο έδαφος το 1959 και οι πρωτοπόροι του Καρναβαλιού του Ορχομενού κατάφεραν να το απογειώσουν και να προσελκύουν χιλιάδες επισκεπτών, δυσανάλογη του πληθυσμού.

Όπως συμβαίνει πάντα στη φύση, υπάρχει η ακμή και η παρακμή. Παράκμασε και το Καρναβάλι Ορχομενού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τώρα φαίνεται να ορθοποδεί, πραγματοποιείται κάθε χρόνο και παρά τα προβλήματα (που ομολογουμένως είναι πολλά και πολυεπίπεδα) πέρασε και πάλι στο προσκήνιο.

Φέτος υπάρχουν δύο σημαντικές συγκυρίες

Η πρώτη είναι το MaskaRun που έρχεται επικουρικά να εμπλουτίσει τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, να τονώσει το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων και να δώσει επικοινωνιακήδιέξοδο.

Η δεύτερη ότι στην πρωτεύουσα του Νομού, στη Λιβαδειά δεν υπάρχουν ταυτόχρονες εκδηλώσεις την Κυριακή την οποία γίνεται παρέλαση στον Ορχομενό, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Δήμος.

© MaskaRun

Maskarun 2024

Made with ❤️by Quadraweb
crossmenu