03.02.2022

Η 6η διοργάνωση επιστρέφει δυναμικά και ανανεωμένη

Μετά από δύο χρόνια – λόγω της πανδημίας – επανέρχεται φέτος η διεξαγωγή της πρωτότυπης εκδήλωσης με την επωνυμία MaskaRun η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά από τον Ορχομενό.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία του Ορχομενού.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη τόσο σε επίπεδο οργάνωσης όσο και σε συμμετοχές αλλά και σε αριθμό επισκεπτών για δύο κυρίως πολύ σημαντικούς λόγους:

  • Ο Δήμος Ορχομενού, με τον μηχανισμό που διαθέτει, το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως την θέληση της Δημάρχου Βούλας Καράλη που αγκάλιασε την κορυφαία και ιδιότυπη εκδήλωση της πόλης, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των συνεργατών της, είναι διοργανωτής μαζί με την ιστοσελίδα asopichos.gr που είναι ο εμπνευστής-ιδρυτής του αγώνα, αποτελούν τα εχέγγυα για μια ξεχωριστή διοργάνωση.
  • Η πανδημία δυστυχώς δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας, το καρναβάλι Ορχομενού, και έτσι είναι μια συγκυρία για γιορτή την Αποκριά αλλά και μια ευκαιρία να κρατήσουμε ζωηρό το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πόλης και να δοθεί επίσης η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους να συμμετάσχουν στη γιορτή του MaskaRun.
  • Όλοι οι Φορείς και οι Σύλλογοι της πόλης και ευρύτερα του Δήμου θα συμμετάσχουν – όπως πάντα – στην οργάνωση για την αρτιότερη εκδήλωση.

Για την διεξαγωγή της του 6ου MaskaRun Ορχομενού θα τηρηθούν όλα όσα προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για την τέλεση αγώνων δρόμου σε φυσικό περιβάλλον.

Από τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύονται, εδώ, στην επίσημη ιστοσελίδα της  διοργάνωσης www.MaskaRun.gr  ΟΛΕΣ οι λεπτομέρειες και οι οδηγίες για την εκδήλωση. 

Στο MaskaRun και φέτος η εγγραφή θα είναι δωρεάν όπως δωρεάν δίνονται στους συμμετέχοντες, μετάλλια, μπλουζάκια, καπέλα, ενεργειακές μπάρες, αναψυκτικά, φρούτα, νερά και οι μοναδικές πίτες Ορχομενού.

Το MaskaRun είναι αγώνας δρόμου – περίπατος σε διαδρομή 3χλμ. στην οποία οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να  συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδρομή.

Είναι μια πολύχρωμη γιορτή-περίπατος στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι πολίτες. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή και ο τερματισμός, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας.

Στο MaskaRun Ορχομενού Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Νικητές είναι όλοι, όσοι θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης. 

Οι στιγμές του 5ου MaskaRun VIDEO

 

Το 5ο MaskaRun πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020 στον Ορχομενό και ως είθισται “ανοίγει” τις καρναβαλικές στην ιστορική πόλη της Βοιωτίας.

Φέτος ολόκληρος ο πλανήτης ζει κάτω από το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να ληφθούν μέτρα, ανάμεσα στα οποία ήταν η ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (27/2 εκδόθηκε η απόφαση από το υπουργείο), λίγες ώρες πριν την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν ήταν δυνατόν να εξαιρεθεί και ο Ορχομενός με αποτέλεσμα η νυχτερινή παρέλαση αρχικά που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και η μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 1 Μαρτίου να μην πραγματοποιηθούν.

Ο Ορχομενός όμως στάθηκε… τυχερός, όχι βέβαια στην έκταση του καρναβαλιού και πήρε γεύση από τη γνωστή και θεσμοθετημένη πλέον διοργάνωση, του MaskaRun, το οποίο συνδυάζει τον αθλητισμό με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η διοργάνωση του 2020 ήταν κατά κοινή ομολογία η πιο άρτια και σε όλες τις πτυχές της ενώ οι συμμετέχοντες και με σύμμαχο τον καλό καιρό διασκέδασαν και χάρηκαν την εκδήλωση-διέξοδο από την καθημερινότητα δίνοντας χρώμα, χαρίζοντας χαμόγελα σε μια διαφορετική πόλη από την καθημερινότητα γεμίζοντας τους δρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι στιγμές του 5ου MaskaRun αποτυπώθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί ενώ όλες οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης Ε Δ Ω  καθώς και άλλα βίντεο Ε Δ Ω 

© MaskaRun

Maskarun 2024

Made with ❤️by Quadraweb
crossmenu