Διαδρομή

Το 7ο MaskaRun 2023 είναι αγώνας δρόμου- περίπατος σε διαδρομή 3χλμ. στην οποία οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να  συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδρομή.

Είναι αγώνας δρόμου- περίπατος σε διαδρομή 3χλμ. στην οποία οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να  συνοδεύονται καθ’ όλη τη διαδρομή.

Ημερομηνία: 19 Φεβρουαρίου 2023

Απόσταση: 3χλμ ισόπεδη ασφαλτοστρωμένη διαδρομή αποτελούμενη από 2 τμήματα 1.500μ

Εκκίνηση και Τερματισμός: Πλατεία Ηρώων (Κεντρική πλατεία) Ορχομενού.

Ώρα εκκίνησης: 11:30 πμ

Διαδρομή: Η διαδρομή του MaskaRun είναι έτσι σχεδιασμένη να αποτελείται από δύο τμήματα ίσων αποστάσεων – 1.500μ - για τους συνοδευόμενους ανήλικους ή ενήλικες που δεν μπορούν να διανύσουν ολόκληρη τη διαδρομή.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ Κεντρική πλατεία, Πεσόντων Μαχητών, Γυμναστηρίου, Βυζαντίου 10ης Σεπτεμβρίου (αριστερά προς Αρχαιολογικό Πάρκο), Μινύα (πλατεία Αγ Σώζοντος, αναστροφή «Φαρούκ»),  28ης Οκτωβρίου, Ησιόδου (προς Δημοτικό Πάρκινγκ), Μαυρομιχάλη, Σόλωνος, Σωκράτους (έως «κόμβος»), 28ης Οκτωβρίου (προς Ευαγγελιστή Λουκά), Κεντρική Πλατεία ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ.

Σήμανση Η διαδρομή έχει σημανθεί στη δεξιά πλευρά με βέλη κίτρινου χρώματος ενώ θα προπορεύεται μοτοσυκλέτα καθ’ όλη διαδρομή

  • Η διαδρομή είναι έτσι σχεδιασμένη, 3χλμ εντός του οικιστικού ιστού της πόλης, ώστε να δώσουμε πνοή στις γειτονιές της πόλης, να ενθαρρύνουν τους δρομείς με το χειροκρότημά τους οι κάτοικοι που δεν μπορούν να συμμετάσχουν αλλά και να αναδείξουμε την πόλη πιο "βαθιά" και όχι μόνο την βιτρίνα.

Επίσης η διαδρομή βοηθά στην προβολή του τόπους μας και της ιστορίας της, δίνοντας την ευκαιρία οι δρομείς να περάσουν από κομβικά και ιστορικά σημεία της πόλης.

  • Πρώτο και καλύτερο το Αρχαιολογικό Πάρκο που είναι σχεδόν έτοιμο και αποτελείται από την τριλογία του Θολωτού τάφου του Μινύα, το αρχαίο θέατρο και την Βυζαντινή εκκλησιά μας, θαυματουργή και προστάτιδα του Ορχομενού, την Παναγιά της Σκριπούς.
  • Επίσης τα βήματα των δρομέων περνούν στη σκιά της Ακρόπολης, στους πρόποδες του Υφάντειου λόφου,  στις παρυφές των πηγών των Τριών Χαρίτων και την Ακιδαλία πηγή, το κόσμημα Πέτρινο Σχολειό μας δωρεάς Ανδρέα Συγγρού, ενώ οι δρομείς καθώς διασχίζουν τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης περνούν από τις τρεις μεγάλες πλατείες της πόλης αντικρύζοντας σύγχρονα και παλιότερα κτίσματα που δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην ιστορική και φιλόξενη πόλη του Ορχομενού.
  • Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δήμου 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2023

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περισσότερα   MaskaRun.gr    fb    YouTube  #MaskaRun

Σχεδιασμός και υποστήριξη των ιστοσελίδων quadraweb - https://quadraweb.gr/

Χάρτης Διαδρομής

© MaskaRun

Maskarun 2023

Made with ❤️by Quadraweb
crossmenu